Onze visie bestaat uit de gedachte dat ieder mens 'zo mooi anders' is. 

We zijn geïnspireerd geraakt door een kinderboekje van Francine Oomen 'Anders is leuk!'. Het boekje gaat over een kameleon die Anders heet en wordt geboren in een krokodillengezin. Al snel blijkt hij helemaal niet te kunnen zwemmen. Hij is nogal anders. Als hij de wijde wereld intrekt komt hij veel verschillende leuke dieren tegen; ondanks de vele overeenkomsten, zijn er ook altijd verschillen. Hoewel dat soms wat lastig is, zou Anders het maar wat saai vinden als iedereen hetzelfde zou zijn!

 

We vinden het zonde dat vaak op een negatieve manier gekeken wordt naar verschillen: “jij bent anders, ”je voldoet niet aan de norm”. Wij kiezen ervoor verschillen te zien als positief en deze juist in te zetten als kwaliteiten. 

Het uitgangspunt daarbij is dat als je jezelf en je beperkingen/klachten meer kunt aanvaarden, je meer rust kunt ervaren en klachten af zullen nemen. 

 

We kiezen voor een behandeling gericht op ontwikkeling. Bij ontwikkeling denken we meestal aan een toename. Een toename van kennis, een toename van geld, een toename van bezit… Als je echter het woord ontwikkelen goed bekijkt, betekent het juist dat je laagjes afwikkelt waarmee je tot de kern komt. Als je tot je eigen kern komt, kun je meer trouw zijn aan jezelf.